Home - Zoeken - Colofon - Contact

____________________________________________________________________________

Groendak met subsidie -> De subsidie aanvragen

 

 

De subsidie aanvragen

 

In het stappenplan leest u wat u moet doen om in aanmerking te komen voor subsidie.

Subsidie aanvragen, informatie en advies
Het Waterservicepunt verzorgt in opdracht van de gemeente de subsidieregeling voor groendaken. Particulieren, aannemers en projectontwikkelaars kunnen bij ons terecht voor informatie en advies.

De voorwaarden voor de subsidieregeling en het subsidie-aanvraagformulier kunt u bij ons opvragen, ophalen of hier downloaden. Na uitvoering kunt u het werk gereedmelden via het gereedmeldingsformulier.

Particulieren kunnen ook met hun DigiD via een webformulier subsidie aanvragen.

Neem contact op met het Waterservicepunt Nijmegen


E-mail: loketduurzaamwonen@nijmegen.nl

Duurzaamheidslening
U kunt de aanleg van uw groendak financieren met een aantrekkelijk lening van de gemeente Nijmegen. Tegen een rente die drie procent lager ligt dan de marktrente. En: u betaalt de eerste drie jaar geen aflossing. U kunt minimaal 2.500,- lenen en maximaal 25.000,-. De maximale looptijd van de lening is 15 jaar. Hoe u de lening kunt aanvragen leest u op de website van de gemeente www.nijmegen.nl/duurzaamheidslening.

Fiscale aftrekregelingen

Ondernemers kunnen gebruik maken van de landelijke MIA- en Vamil-regelingen. De MIA en Vamil zijn fiscale aftrekregelingen voor ondernemers die investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen die voorkomen op de Milieulijst. Vegetatiedaken staan op deze lijst en vallen binnen de hoogste aftrekcategorie (Code: F 7070). Voor meer informatie kunt u terecht op de website van SenterNovem. U vindt hier ook uitleg over de procedure en de aanvraagformulieren.

.