Home - Zoeken - Colofon - Contact
____________________________________________________________________________
Bij u in de wijk -> Altrade
   
Altrade  
   

Primo - Bijleveldsingel

Pinorganisatie
Bij kinderdagverblijf Primo is ongeveer 2200 m2 afgekoppeld. Het regenwater wordt gebruikt voor een waterspeelvoorziening. Zo is er bijvoorbeeld een pomp geplaatst in een heuvelachtig 'Teletubby'

landschap die vooral bij warm en zonnig weer wordt gebruikt. De toevoer naar de tank waarboven de pomp geplaatst is, is ondergronds. Resterend regenwater infiltreert in de bodem middels infiltratiekratten.  
____________________________________________________________________________

Dominicanenstraat

Pinorganisatie

Het dak van de gymzaal, de parkeerplaatsen en de verharding is afgekoppeld. Regenwater zakt rechtstrreks via een greppel in de grond.

Wilhelminasingel  

Speciaal voor de opvang van hemelwater, afkomstig van de verharde oppervlakken als wegdek en trottoir, is een poreuze betonnen infiltratiebuis (IT riool) aangelegd.

Door de doorlaatbaarheid van deze buizen kan het 'schone' hemelwater langzaam en gespreid in de bodem zakken. Ook de daken van belendende woonhuizen wateren aan de voorzijde via dit systeem af: het water wordt vanaf de regenpijp aan de voorgevel middels een gootje in de voortuin en via ribbeltegels op de stoep naar de straat geleid.
100 % van de woonhuizen is op deze manier afgekoppeld
.