Home - Zoeken - Colofon - Contact
____________________________________________________________________________
Bij u in de wijk -> St. Anna
   
St. Anna  
   

Waterspeelplaats - Kastanjehof

Pinkunstwerk
De Kastanjehof is een centraal-wonenproject met hoog- en laagbouw, gegroepeerd rondom een in de openbare ruimte gelegen centraal plein. Op dit plein is een bijzonder waterkunstwerk aangelegd. De gang van het regenwater van het dak naar de bodem is hier zichtbaar gemaakt.

Regenwater stroomt van het dak van één van de wooncomplexen via een metershoge buizenconstructie naar een fraai, met mozaïek versierd labyrint: een favoriete speelplek voor kinderen.Er is een watertafel waar kinderen zelf met sluisjes de waterstroom kunnen reguleren. Ook als het niet regent, kunnen ze met regenwater spelen door het op te pompen vanuit een ondergrondse tank. Het idee is dat spelen tevens onderzoeken en leren is.

Het regenwaterproject is een reactie geweest van de bewoners op de oproep van de gemeente Nijmegen en het Waterschap Rivierenland om regenwater af te koppelen van het vuilwaterriool. Het relatief schone regenwater kan rechtstreeks de grond in en hoeft niet gezuiverd te worden. In nauwe samenwerking met de bewoners heeft de gemeente vervolgens de plannen gemaakt en uitgevoerd. Bewoners hebben zelf het mozaïek ontworpen en aangebracht.